Estrella Damm: tret de sortida a l’estiu

El calendari i les càlides temperatures, any rere any, ens recorden que l’estiu és apunt de tocar el pom de la porta. Tres anys ençà s’hi ha sumat un altre element: els espots d’Estrella Damm emmarcats en el claim “Mediterráneamente”. 

Puntual com sempre, a finals de Maig, tot i que encara no s’ha estrenat a televisió, Estrella Damm ja ens ha deixat veure l’espot d’aquest estiu a través de youtube. Des d’aquest matí no ha deixat de donar voltes per la xarxa, de 300 visites que tenia el primer cop que l’he vist ja ha augmentat cap a més de 14.500. Ha generat comentaris de tota mena, tant positius com negatius. Però preval que hi han estat, i sembla indicar que la societat volíem saber quina història i quina música ens oferiria aquest any.

Sense deixar de reivindicar la procedència i manera de fer de la marca (“Mediterráneamente”), fent servir el mateix esquema de sempre ( un romanç i un nou grup de música) i adaptat a la realitat del context social, de la mà de l’agència Villarrosàs, Estrella Damm ens ofereix un estiu 2011 aixì:

Ens mostra un estiu que combina feina, esforç, plaer i diversió, tot plegat, a prop de casa. Aquest any no surt de Catalunya, es queda a la CostaBrava. I alhora,  l’eslògan “ A veces lo normal puede ser extraordinario” denota que la normalitat també pot tenir molts elements positius. Tot i així, a diferència d’altres anys s’hi suma la compareixença de Ferran Adrià, com a celebrity, i la promoció del seu restaurant, El Bulli.  En aquest cas la publicitat també seria un reflex de la societat però, com a branca de la comunicació que és, no perdem de vista que sempre adopta un punt de vista concret.

A banda de les imatges i la història, si ens fixem en la música, l’altre principal característica d’aquests espots, el nou “I wish that I could see you soon”, de Herman Düne, no evoca el mateix que evocaven les propostes de Billy the vision and the dancers i The Triangles. En les anteriors hi havia un punt d’enganxada en la tornada de la peça, i la nova proposta manca d’aquest element. Tanmateix, el públic jutjarà si mereix la conversió de cançó de l’estiu o no.

About nuriaescalona


Deixa un comentari