Sant Jordi ensucrat

No puc deixar en blanc una data com el 23 d’Abril. És Sant Jordi. Així que faig un incís en el bloc perquè, tot i que en bloc va ser ideat per parlar de temes que em neguitegen, especialment del mon en xarxa, per mi aquesta és una data assenyalada que provoca que segueixi creient en determinades coses i segueixi tenint inquietuds. El tinc associat a uns valors i uns significats que m’importen molt. M’omplen.

Vermelles, grogues, rosades, blanques, de molts colors, les roses surten al carrer. També ho fan els llibres. Junta apleguen a milers de persones al carrer per celebrar la festa de la rosa i el llibre, la festa de les lletres, la festa dels que s’estimen.

Tradicionalment, la rosa sempre ha estat una rosa de veritat, per en aquesta festa la creativitat també hi té lloc. Passejant perla Rambla de Barcelona, a banda de roses i llibres, també vaig poder veure diverses adaptacions de la rosa: de fusta, de paper, de roba, de metall, etc. Tot i així l’adaptació que més em va agradar va ser aquesta:

Carlota

Es tracta d’una Carlota, una galeta feta a mà per dues bessones catalanes, que en aquest cas vaig trobar en una xocolateria. No em va deixar indiferent, i vaig decidir comprar-la per regalar-la a algú molt estimat.

Els llibres, farcits de paraules, són els culpables de no deixar passiva i indiferent la meva ment, m’omplen d’inquietuds, de ganes de saber, de curiositat, i per seguir alimentant aquest fet, ja tinc entre mans dos nous llibres que tenia pendent de lectura: Excuses per no pensar d’Eduard Punset i El lladre de cervells de Pere Estupinyà.

Tot plegat una diada que omple els carrers de color, de cultura, de lletres. Una diada que s’allunya del terreny del qual solc parlar, però que en aquest cas, també hi arriba. En aquest sentit, podia haver fet un recull de roses virtuals, però penso que és molt millor deixar-vos un enllaç a la campanya de Sant Jordi ha desenvolupat Els amics de la gent gran: www.rosescontraloblit.com . El que han fet pot deixar sense paraules a més d’un, recordem que les emocions són una gran part de nosaltres.

Bon Sant Jordi a tothom!

About nuriaescalona


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: