Perdent lletres, perdent credibilitat

Per què és important escriure bé, sense faltes d’ortografia i sense oblidar lletres pel camí? Però sobretot, per què és important que així ho facin les marques?

La imatge parla per si sola! El punt de venda és un espai on el contacte amb el client és real, és l’espai on la comunicació que s’hi desenvolupa ha d’acabar de seduir al consumidor en el moment en que aquest realitza l’elecció de compra. Tot l’esforç de comunicació fet per les marques, sobretot marques de gran consum, obtindran un ROI mesurable si finalment l’esforç es converteix en venda. Per tant, tot i sabent que hi intervenen molts altres factors, cal que tota la comunicació en el punt de venda sigui especialment cuidada.

No és la primera vegada que en comerços o, sobretot, en supermercats –el camp de batalla de les marques– em trobo amb cartells o stoppers que per algun motiu desconegut han perdut lletres. A tot humà se li pot escapar el picatge d’una tecla, però perdre lletres que puguin donar un nou significat al que volem dir poden convertir-se en un error que pot fer molt de mal a una marca.

La fotografia que mostro, feta el 21 de Juny del 2010, és un cartell de supermercat, Mercadona, que recomana explícitament “croissant relleno de caca” en comptes de “croissant relleno de cacao”. Una petita diferència amb molt de significat. Igual que el polèmic “pantalón de putilla” en comptes de “pantalón de puntilla” de H&M.

A més de les persones que ho llegeixen in situ, estem en una època on la combinació d’Internet, les noves tecnologies i les xarxes socials permeten a qui es trobi davant aquesta mena de cartells ho faci saber als seus contactes en qüestió de minuts. Resultat: la imatge de marca construïda amb esforç dia a dia durant un llarg període de temps es veu boicotejada i debilitada en un temps mínim. Només per aquest motiu, que és prou pesat, crec que a tots els materials PLV algú els podria donar un cop d’ull final. Petits detalls fan molt.

About nuriaescalona


2 responses to “Perdent lletres, perdent credibilitat

 • trt2009

  Divertida la foto. Ho pot arribar a ser per a algú com jo que la veu mitjançant el teu post. Imagino el responsable de tot això com s’hauria de sentir en adonar-se de l’errada.

  Com dius, de vegades no es dedica el mínim temps a “repassar” allò que s’ha fet prèviament. Les presses? La desídia?

  És irresponsable no fer-ho, però en un lloc com aquest en el qual es serveixen productes al públic, és imperdonable.

  Està clar que això li pot passar a qualsevol. Ara bé, si es te el costum de repassar, de ser més curós, és més difícil que passi.

  També és bona la de “putilla-puntilla”.

  • nuriaescalona

   Bon dia i benvingut!

   Primer de tot agrair-te la teva visita al blog i que t’hagis animat deixar-hi un comentari.

   Sí, aquesta entrada la trobo molt divertida.
   Les imatges ens poden fer passar una bona estona, però la realitat per la marca i el responsable és més dura.
   Sóc partidaria del mirar-se les coses les vegads que calgui i amb quatre ulls, tot i així sé que sempre es pot escapar alguna cosa.

   Per altra banda, de tant en tant està bé que algú ens deixi fer aquests descobriments, són cosetes i curiositats que a mi m’encanta compartir.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: